SIEM

SIEM

In de loop der jaren heeft u uw netwerk voorzien van preventieve maatregelen om bedreigingen buiten de deur te houden. Maatregelen die onacceptabele risico’s mitigeren en dag in dag uit een hoop kwaadaardige zaken buiten de deur houden. Misschien zelfs wel zo goed dat u hier niets van merkt. Maar hoe zorgt u ervoor dat securityincidenten ook in de toekomst geen probleem worden?

In deze “check” fase van informatiebeveiliging draait het om inzicht. Inzicht in:

  • De effectiviteit van de gekozen maatregelen.
  • Signalen in uw omgeving die duiden op ongewenste activiteiten.
  • De mate waarin voldaan wordt aan wet- en regelgeving.

Dagelijks genereren uw securityoplossingen, werkstations, switches, databases en applicaties duizenden gebeurtenissen. Hoe vindt u dé gebeurtenissen die uw aandacht vereisen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Factsheet SIEM Security Monitoring

Permanente bewaking & continue monitoring van je bedrijfsnetwerk voorkomt datadiefstal.

Download factsheet

Wat doet het?

Security Information & Event Management (SIEM) helpt u om dé gebeurtenissen die uw aandacht vereisen te vinden en tilt u de informatiebeveiliging van uw bedrijf naar een hoger niveau. Door logs van meerdere bronnen, waaronder firewalls, servers, werkstations, switches en antivirus, met elkaar te correleren, brengt SIEM incidenten aan het licht die door losse security oplossingen, of het menselijk oog, over het hoofd worden gezien. SIEM helpt u om de maximale capaciteit uit uw beveiliging te halen en de kans op een incident aanzienlijk te verkleinen.

SIEM maakt het proces van opsporen vele malen efficiënter. Met SIEM detecteert en analyseert u incidenten in een fractie en ziet u direct waar de grootste risico’s voor uw organisatie liggen. Hierdoor kunt u uw tijd en aandacht investeren in het verhelpen van incidenten, in plaats van het opsporen ervan.

Ook zorgt SIEM voor een snelle aantoonbaarheid en controle op de voor u geldende wet- en regelgeving. Op basis van de verzamelde en gecorreleerde data indiceert SIEM op welke punten uw beveiliging afwijkt van de gestelde standaarden en hoe u dit kunt verhelpen. De dashboards en rapportages tonen dit eenvoudig en snel aan voor auditors, toezichthouders en andere belanghebbenden.

Waarom DearBytes?

DearBytes is dé partner om u van A tot Z bij SIEM te ondersteunen. Van hardware en licenties voor de nodige apparatuur tot onze dienstverlening in Managed SIEM. Onze specialisten hebben de benodigde certificeringen en ervaring om te ondersteunen op strategisch, tactisch en operationeel niveau.