Network Access Control

Network Access Control

DearBytesNetwork Access Control

Zonder de juiste tools hebben IT-organisaties onvoldoende zicht op alle devices die aan het netwerk worden gekoppeld. Network Access Control (NAC) biedt hier uitkomst. ForeScout CounterACT (de NAC-oplossing van ForeScout) maakt alle devices, gebruikte besturingssystemen, applicaties en gebruikers in uw netwerk, zichtbaar en beheersbaar.

Een goede NAC-implementatie is vaak uitdagend, waarbij ForeScout aantoont dat het ook anders kan. Zo is ForeScout niet afhankelijk van 802.1X of agents. Hierdoor is een snelle en eenvoudige uitrol van NAC mogelijk.

ForeScout heeft een sterke focus op het gebied van NAC en is daarom niet voor niets sinds 2011 leider in Gartners Magic Quadrant voor Network Access Control.

Met ForeScout CounterACT blijven zowel uw werknemers als uw bezoekers productief terwijl kritische netwerk resources en vertrouwelijke bedrijfsinformatie beschermd zijn.

CounterACT

Veel bedrijven staan hun medewerkers toe om eigen apparatuur mee te nemen. Het ondersteunen van Bring Your Own Device (BYOD) brengt risico’s met zich mee, wat tot zorgen zou moeten leiden bij IT-management en Security Officers. ForeScout CounterACT maakt het mogelijk om te controleren of devices voldoen aan het beveiligingsbeleid van uw organisatie alvorens zij toegang krijgen tot het netwerk. Ongeacht het type netwerk (bekabeld, draadloos of VPN) of type device. Door integratie met verschillende leveranciers van Mobile Device Management (MDM) geldt dit zelfs voor mobiele devices.

Naast MDM is het mogelijk om met verschillende netwerkbeveiligingsleveranciers te integreren door Forescouts open integratiemodule ControlFabric. Een voorbeeld hiervan is de bi-directionele integratie met McAfee ePO. Andere oplossingen waarmee geïntegreerd kan worden:

  • SIEM (o.a. McAfee SIEM, HP ArcSight, IBM QRadar en Splunk)
  • Firewalls
  • Advanced Threat Detection (FireEye en Palo Alto WildFire)
  • MDM (AirWatch, MobileIron, XenMobile en MaaS360)
  • VMWare