Cryptshare

Cryptshare

DearBytesCryptshare

Veel organisaties wisselen op regelmatige basis bestanden met gevoelige informatie online uit met andere partijen. Dat kan op veel verschillende manieren. Primair wordt vooral gedacht aan e-mail, maar denkt u ook aan file-sharing via DropBox, Google Drive en OneDrive. Deze diensten hebben gemeen dat ze een potentieel risico met zich meedragen.

Voordat een gebruiker gevoelige bestanden deelt over het internet, is het belangrijk om bewust te zijn van de voorwaarden die gelden voor deze diensten. Deze voorwaarden zijn bovendien aan verandering onderhevig en vaak is niet met zekerheid te zeggen wat er met de data gebeurt. Wordt de data bewaard, ingezien of gekopieerd?

Cryptshare is de oplossing voor dit probleem. Wanneer u een Cryptshare appliance gebruikt, is het mogelijk om bestanden op een veilige manier te delen via een webbrowser, maar ook door een speciale Outlook plugin. U kunt toegang tot file-sharing diensten blokkeren, waarmee u een groot risico uitsluit. Daarnaast neemt de omvang van de database van uw e-mail server waarschijnlijk af, wat invloed heeft op de kosten van uw Exchange licenties.

Cryptshare controleert gedeelde bestanden op malware en slaat deze versleuteld op. De dienst biedt u 2-factor authenticatie voor het ophalen van bestanden en gebruikt TLS encryptie voor het transport. Bovendien is het mogelijk om de user interface van Cryptshare aan te passen zodat de aansluit op uw bestaande huisstijl. Cryptshare neemt u veel zorg uit handen.