Advanced Threat Defense

Advanced Threat Defense

DearBytesAdvanced Threat Defense

Anti malware met Advanced Threat Defense

Het was ooit eenvoudig: antivirussoftware volstond tegen cyberaanvallen. Dat is verleden tijd. Malware wordt al lang niet meer ontworpen door hobbyisten en is tegenwoordig buitengewoon geraffineerd. Aanvallen worden doelgericht en via diverse vectoren uitgevoerd. Daarom is malware steeds moeilijker te detecteren met klassieke oplossingen zoals virusscanners. Die kunnen simpelweg de meer dan 200.000 unieke malware-samples per dag niet aan.

McAfee ATD

Advanced Threat Defense (ATD) is de sandbox-oplossing van McAfee waarmee u dit probleem het hoofd kunt bieden. Onderzoek wijst uit dat ATD in staat is 99,96% van alle virussen te herkennen, dus ook ransomware.

ATD analyseert automatisch onbekende bestanden in een zogeheten sandbox – een afgeschermde ruimte. Hierdoor worden uw processen niet verstoord. Het resultaat van de analyse is reputatie-informatie die vastgelegd wordt in een rapport. ATD geeft daarbij ook aan wat het gevonden – kwaadaardige – bestand in kwestie exact doet. Zo krijgt u inzicht in de schade die zou zijn aangericht als het bestand niet was tegengehouden.

De toegevoegde waarde van ATD

Een bijzondere toegevoegde waarde van Advanced Threat Defense is dat het wezenlijk onderdeel uitmaakt van McAfee Security Connected Framework. Daardoor integreert ATD met andere oplossingen zoals McAfee Email Gateway en McAfee Web Gateway. Deze integratie maakt dat detectie van malware danig versterkt wordt: de combinatie van ATD met web- en e-mailbeveiliging leidt tot een flexibel platform voor detectie van malware. Wel zo veilig.