Security Awareness

Security Awareness

DearBytesOplossingenSecurity Awareness

Security Awareness voor Bedrijven

Wat is Security Awareness?

Organisaties vertrouwen voor hun informatiebeveiliging op een scala aan technische oplossingen. Om data diefstal tegen te gaan worden firewalls, endpoint security en andere oplossingen ingezet. In het ideale geval is een security strategie opgesteld. Maar zijn daarmee alle security risico's afgedekt? Helaas niet. Te vaak wordt de zwakste schakel vergeten: de mens. Deze factor is cruciaal in het samenspel mens-techniek-processen. Aandacht voor de menselijke schakel in het samenspel noemen we security awareness. Uit onderzoeken blijkt dat in 95% van de security incidenten menselijke fouten een rol spelen.

Incidenten door menselijk handelen

De meeste uitgebreide en sterke beveiligingsoplossingen zijn niet opgewassen tegen de mens. Medewerkers moeten zich bewust zijn van de potentiële risico's van hun handelen. Slechts één klik op een bijlage van een phishing mail kan al resulteren in een malware besmetting. Zo hebben cybercriminelen vrij toegang tot bedrijfsinformatie. Ook kunnen medewerkers bedrijfsinformatie gebruiken op onbeveiligde apparaten of via onbekende draadloze netwerken. Data achteloos kopiëren van data naar cloud of naar een USB-stick komt ook nog te vaak voor. Zonder IT security awareness kan uw beveiliging nog zo goed geregeld zijn, u loopt nog altijd een hoog risico.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Security awareness ziekenhuispersoneel gestegen na presentatie DearBytes hackers

Download casestudy Rode Kruis Ziekenhuis

De gevolgen van onachtzaamheid

Security Awareness: een doorlopend proces

De gevolgen van onachtzaam handelen staan regelmatig in de krant. Vaak is te weinig aandacht voor security awareness binnen de organisatie de oorzaak. Uitval van kritieke systemen, een groot datalek, of gestolen intellectueel eigendom. Het meten en verbeteren van security awareness is daarom cruciaal. Niet alleen eenmalig, maar voortdurend. Want de technieken en methodes van de aanvallers blijven zich ontwikkelen.

DearBytes kan uw organisatie hierin ondersteunen. Door tests, trainingen en workshops verhogen wij de security awareness in uw organisatie. Graag kijken we samen met uw organisatie waar de behoeftes liggen en stemmen daar de tests op af.

Security Awareness Test

Een bekend voorbeeld van een security awareness test is de phishingtest. Door een phishingtest kunnen we onderzoeken of uw medewerkers klikken op phishing mails. Ook kan worden getest of ze ingaan op verzoeken om login gegevens te verstrekken. DearBytes ontwikkeld samen met u een realistische scenario op maat. Door middel van namaak websites en emails worden werknemers verleid op een link te klikken. Zo krijgt u snel een goed beeld van het security awareness niveau binnen uw organisatie. Dit maakt een phishingtest een effectief middel.

Op basis van de uitkomsten van security awareness test leveren wij een compleet rapport. Uit dit rapport wordt duidelijk wat er precies gebeurt is. Uiteraard krijgt u van ons een gedegen advies om security awareness binnen de organisatie te vergroten. DearBytes kan u ondersteunen deze adviezen te realiseren met een concrete, pragmatische aanpak.

Waarom DearBytes?

DearBytes heeft ongeëvenaarde ervaring bij het ondersteunen van organisaties op securitygebied. Dat doen wij niet alleen met effectieve oplossingen en diensten, maar ook door onze kennis te delen over de actuele dreigingen en de methodes die cybercriminelen hanteren. Onze experts voeren tests en onderzoeken uit en verzorgen op basis van de uitkomsten sessies die medewerkers bewust maken van de potentiële risico’s van onachtzaam handelen.

Uiteraard allemaal in nauw overleg met het management en de IT-afdeling, zodat het programma optimaal aansluit op de concrete behoeften en wensen van uw organisatie. Omdat wij ons voortdurend op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen en dagelijks contact hebben met klanten over de dagelijkse praktijk, zijn onze awareness-trainingen concreet, pragmatisch en resultaatgericht. Zo zorgen we ervoor dat uw medewerkers daadwerkelijk bijdragen aan het versterken van de security van uw organisatie.