Network Security

Network Security

DearBytesOplossingenNetwork Security

Network Security voor bedrijven

Vrijwel iedere medewerker binnen uw organisatie heeft email en toegang tot het web nodig om de dagelijkse taken uit te kunnen voeren. Maar al die dataverbindingen creëren ook toegangspoorten voor malware, bijvoorbeeld ransomware. Ook kunnen criminelen deze toegangspoorten potentieel misbruiken om waardevolle of gevoelige bedrijfsinformatie te stelen.

Zonder preventieve maatregelen zijn er veel mogelijkheden voor malware om uw organisatie binnen te dringen. Denk bijvoorbeeld aan phishingmails met besmette bijlagen of links naar malware. Daar staat tegenover dat malware vaak misbruik maakt van bekende zwakheden in software of procedures. Door deze zwakheden aan te pakken, kunnen de risico’s van malware snel en effectief worden gereduceerd. Daarom is een optimaal ingeregelde network security van essentieel belang voor uw organisatie.

Met de voortschrijdende digitale innovatie ontstaan ook nieuwe risico’s. Risico’s die snel relevanter worden voor steeds meer organisaties. Een van de belangrijkste ontwikkelingen van dit moment is de opkomst van het Internet of Things (IoT), dat zorgt voor een explosie aan slimme apparaten binnen uw organisatie. Al deze apparaten zijn verbonden met internet en ook met uw bedrijfsnetwerk. In veel gevallen is het echter niet zeker of deze apparaten wel goed beveiligd zijn, waardoor nieuwe risico’s ontstaan. Bent u al goed beschermd tegen al deze risico's?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Network Security: focus op malware

Whitepaper: Cybersecurity moet de focus op malware hebben

Download whitepaper

Hoe brengt u uw Network Security op orde?

  1. Preventieve Security: Preventieve securitymaatregelen bewaken de toegangspoorten tot uw netwerk. Zo wordt malware tegengehouden voordat het uw netwerk binnendringt. Aangezien juist malware de belangrijkste bron van schade is voor organisaties, is dit een effectieve aanpak om de belangrijkste risico’s weg te nemen. De specialisten van DearBytes stellen samen met uw IT-team een gedegen plan op om de toegang tot uw netwerk te beveiligen en zo het risico op een malwarebesmetting te verkleinen.
  2. Inventarisatie en monitoring: De explosieve toename van (onbekende) apparaten, het gebruik van niet geautoriseerde toepassingen (‘Schaduw IT’) of verouderde software kunnen allemaal beveiligingsrisico’s opleveren. Daarom is het essentieel dat u precies weet welke apparaten en toepassingen binnen uw organisatie worden gebruikt. Tegelijkertijd evolueert malware razendsnel. Het is daarom niet ondenkbaar dat nieuwe vormen van malware niet direct worden gedetecteerd door de preventieve maatregelen. Real-time monitoring controleert op mogelijk verdachte activiteiten op het netwerk en slaat zonodig alarm. DearBytes zorgt ervoor dat u compleet inzicht krijgt in de systemen die zijn verbonden met uw netwerk. Horen al deze systemen wel thuis op uw netwerk? Voldoen ze aan het securitybeleid? Ook identificeren we onbekende of verouderde software en helpen we u bij het stellen van prioriteiten in uw network security beveiligingsaanpak.
  3. Informatie delen: De informatie die aan de hand van monitoring wordt verzameld over bijvoorbeeld nieuwe, nog onbekende malware, wordt vervolgens zo snel mogelijk gedeeld met de beveiligingsmiddelen die de grenzen van uw netwerk bewaken. Als deze malware dan opnieuw de organisatie probeert binnen te komen, wordt deze direct gedetecteerd en geblokkeerd. DearBytes ziet network security daarom als een circulair proces. Preventieve maatregelen leveren informatie op die gebruikt kan worden door de monitoringsystemen, terwijl informatie van monitoringsystemen weer gebruikt kan worden om de preventieve maatregelen te versterken. Zo zijn alle beveiligingsmiddelen direct op de hoogte van nieuwe dreigingen en wordt malware sneller geblokkeerd.

Waarom DearBytes?

Malware ontwikkelt zich zeer snel. Maar gelukkig ontwikkelt de technologie die hiertegen moet beschermen, zich ook voortdurend. Voor de meeste organisaties is security echter geen kernactiviteit. Het is voor IT-teams vaak ondoenlijk om al deze ontwikkelingen bij te houden, te interpreteren en de juiste maatregelen te nemen.

DearBytes beschikt over gecertificeerde en zeer ervaren specialisten die netwerksecuritytechnieken op pragmatische en effectieve wijze inzetten om de digitale beveiliging van uw organisatie te vergroten. Daarbij zorgen we voor een optimale balans tussen beveiliging, werkbaarheid en continuïteit.