Data Protection

Data Protection

DearBytesOplossingenData Protection

Data Protection: Uw data veilig

Informatiebeveiliging draait om de bescherming van uw belangrijkste, meest kostbare en privacygevoelige gegevens. Met de toenemende mobiliteit van medewerkers en de steeds verder vervagende grenzen tussen het bedrijfsnetwerk en internet, wordt het moeilijker om continu de controle te houden over deze digitale kroonjuwelen. Daarom wordt het steeds belangrijker om deze informatie in de kern te beschermen: de data zelf.

Effectieve data protection vraagt om een soepel samenspel van mensen, processen en techniek. Uw medewerkers verwerken dagelijks enorme hoeveelheden data. Het is belangrijk dat zij bij deze processen begrijpen welke data vertrouwelijk zijn en hoe deze dat gebruikt mogen worden. Dat vereist heldere afspraken en goed doordachte processen. Daarnaast zijn er middelen nodig om data zowel in opslag (‘data-at-rest’) als tijdens het versturen (‘data-in-motion’) te beveiligen tegen toegang door onbevoegden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

AVG: de belangrijkste veranderingen

Wat zijn de gevolgen voor de beveiliging uw data?

Download whitepaper

Data Protection Services

Beveiliging van data is essentieel

DearBytes is van mening dat organisaties medewerkers continu moeten coachen in het gebruik van data. Het is essentieel om te monitoren hoe zij gevoelige informatie gebruiken in hun dagelijks werk. Als wordt waargenomen dat data worden gebruikt op een wijze die in strijd is met het beleid, moeten de data-activiteiten direct worden gestopt. En vooral: de medewerker moet hierover geïnformeerd worden en voorgelicht worden over het juiste gebruik van deze data. Belangrijk is dat niet alleen het bewustzijn onder medewerkers over dit thema wordt vergroot via trainingen, maar dat ze tijdens het gebruik van deze data worden geassisteerd en geïnformeerd.

DearBytes biedt hiervoor een data protection oplossing bestaande uit een reeks aan diensten en software om databeveiliging effectief onder controle te krijgen. Dit begint met het classificeren van belangrijke of gevoelige data en het opstellen van gebruiksinstructies voor uw medewerkers. Vervolgens zetten we slimme, gebruiksvriendelijke software in om de technische facetten van databeveiliging effectief en pragmatisch in te richten. Daarbij valt te denken aan bijvoorbeeld Data Loss Prevention (DLP), disk- en bestandsencryptie, emailencryptie en database security.

Waarom DearBytes?

DearBytes kenmerkt zich door een pragmatische, effectieve en ‘hands-on’ dienstverlening. Geen onnodig uitgebreide papieren rapporten: wij komen zo snel mogelijk met concrete oplossingen die hun effectiviteit hebben bewezen. Goede databescherming - ongeacht tijdstip en locatie - vraagt zowel om een heldere strategie en effectief beleid, als om maatregelen op de endpointsystemen. Wij hebben diepgaande ervaring met de strategische aanpak van databeveiliging én we weten hoe we de security van grote aantallen, snel veranderende systemen effectief moeten inrichten en beheren.