SIEM Expert meeting met Michael Leland

SIEM Expert meeting met Michael Leland

DearBytesNieuwsOver DearBytesSIEM Expert meeting met Michael Leland

woensdag 11 maart 2015

DearBytes is de afgelopen jaren ontwikkeld tot vooraanstaand dienstverlener op gebied van SIEM. Om die positie te behouden en waar te blijven maken, is continue investering in kennis van groot belang. Daarom hebben wij deze week een exclusieve SIEM expert meeting georganiseerd. Met één van de meest vooraanstaande SIEM experts ter wereld: Michael Leland.

michael lelandMichael Leland: expert onder experts

Michael Leland is de voormalig Chief Technology Officer (CTO) van NitroSecurity. In die rol was hij verantwoordelijk voor de technische strategie van het bedrijf dat toen al als visionair gezien werd in het speelveld van SIEM aanbieders. Na de overname van Nitro door Intel Security (McAfee) in 2011 is Leland bij de organisatie betrokken gebleven in de functie van SIEM Evangelist. In die rol spreekt en presenteert hij veel over de ontwikkeling van SIEM en zijn visie op de toekomst.

Het is niet zomaar dat Leland een week uit trekt om met specialisten om tafel te gaan en inzichten te delen. Dat privilege komt DearBytes toe als één van de wereldwijd belangrijkste partners van Intel Security voor McAfee SIEM.

“This meeting provides our trusted partner with invaluable insight into the Intel Security SIEM platform, allowing them to better address the growing demands of security analytics.” Michael Leland.

Nieuwe inzichten

De SIEM Expert meeting wordt bijgewoond door de senior SIEM consultants van DearBytes, waaronder Robert van Buuren en SIEM product manager Dennis Switzer. Voor hen is een meeting als deze, met een persoon als Leland, een uitgelezen moment om op hoog niveau te sparren over de mogelijkheden en uitdagingen van SIEM.

“Met de ervaring die wij als Managed Security Service Provider met SIEM hebben, is het prettig om met iemand te kunnen sparren die nóg meer weet dan wij van de oplossing en alles daaromheen”. Dennis Switzer

“Zeer waardevol om met iemand te sparren die op een expert niveau zaken kan toelichten over de technologie”. Robert van Buuren

Naast sparren over de techniek van McAfee SIEM, is het met Leland ook goed mogelijk om het meer functionele aspect van SIEM te bespreken: use cases. Dat, alsmede de toekomst van SIEM zijn met name onderdelen die in de tweede helft van de week op het programma staan. Onze experts zullen hun bevindingen en opgedane ideeën in de komende tijd ongetwijfeld gebruiken voor hun blogs.