DearBytes versterkt team voor strategische adviezen rond securitybeleid

DearBytes versterkt team voor strategische adviezen rond securitybeleid

DearBytesNieuwsOver DearBytesDearBytes versterkt team voor strategische adviezen rond securitybeleid

nandenie moenielalDearBytes heeft Nandenie Moenielal (LinkedIn) aangesteld als Senior Security Consultant. Zij wordt bij DearBytes verantwoordelijk voor het uitbreiden van de dienstverlening rond het ondersteunen van klanten met strategisch advies en beleid op het gebied van security. Nandenie heeft ruime ervaring met risk management en security. Hiervoor heeft ze bij KPN een centrale rol gespeeld bij het behalen van diverse ISO-certificaten rond security en business continuity. Ook heeft ze op het gebied van Security Risk Management diverse activiteiten ontplooid, zoals het ontwikkelen van methodieken en implementeren van processen.

“De aanstelling van Nandenie is een belangrijke volgende stap in ons streven om onze klanten volledig te ontzorgen, van strategie tot operationeel beheer. We merken dat onze klanten daar steeds vaker om vragen”, zegt Erik Remmelzwaal, CEO van DearBytes. “Effectieve informatiebeveiliging begint bij goed beleid, waarbij vanuit strategisch perspectief de prioriteiten worden vastgesteld. Die prioriteiten zijn essentieel voor een succesvolle aanpak die is gebaseerd op de belangrijkste risico’s. Gezien haar ervaring is Nandenie in staat om organisaties daarbij uitstekend te ondersteunen en het management deskundig te adviseren over de beste aanpak.”

Veel bedrijven zien security nog altijd vooral als kostenpost, iets dat de IT-afdeling maar moet regelen. Want hoewel de kranten bijna dagelijks melding maken van een nieuw securityincident, is dit onderwerp bij de meeste organisaties nog altijd niet top of mind bij het management. Maar informatiebeveiliging vraagt om meer dan alleen technische oplossingen. Natuurlijk is het belangrijk om de juiste middelen in te zetten, afgestemd op de specifieke behoeften van de organisatie. Als er echter geen visie, geen strategie achter zit, dan blijft het al snel bij een reactieve aanpak. En dat is niet langer voldoende.

Volgens Moenielal kan security op de lange termijn ook een bijdrage leveren aan resultaten van bedrijven: “Klanten vragen van leveranciers steeds vaker bewijsstukken rond de kwaliteit van de informatiebeveiliging, bijvoorbeeld in de vorm van certificeringen. Wie dat niet kan overleggen, loopt straks opdrachten en klanten mis. Bij een gedegen securityaanpak wordt een organisatie ook gedwongen om kritisch naar de eigen processen en diensten te kijken, en deze waar nodig te verbeteren. Dit betekent dat de kwaliteit toeneemt, waardoor ook de waardepropositie voor klanten verbetert. Daarnaast kan een goede beveiligingsstrategie financiële en imagoschade ten gevolge van cybercriminaliteit voorkomen. Ook zie je dat de bedrijfsresultaten kunnen leiden onder onverwachte gebeurtenissen/incidenten. Goed security management vergroot de zekerheid en voorspelbaarheid, waardoor beter gestuurd kan worden op het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen.”