DearBytes hackers bij Bug Bounty Challenge van gemeente Den Haag

DearBytes hackers bij Bug Bounty Challenge van gemeente Den Haag

DearBytesNieuwsOver DearBytesDearBytes hackers bij Bug Bounty Challenge van gemeente Den Haag

Op vrijdag 29 september 2017 nodigde de gemeente Den Haag een groep hackers uit om de beveiliging van haar ICT-omgeving te testen op kwetsbaarheden. In het kader van een Bug Bounty Challenge, georganiseerd door Cybersprint, kregen de hackers drie uur de tijd om fouten te identificeren binnen een specifiek samengestelde scope. Ethical hackers van DearBytes deden mee onder de teamnaam ‘Looney Toons’. De opdracht: zoveel mogelijk bugs opsporen in de ICT-omgeving van de gemeente.

De jury bestond uit Ancilla van der Leest (privacyexpert), Pieter Jansen (CEO Cybersprint), Thijs Bosschert (Incident Response & Security Professional) en Marijn Fraanje (CIO gemeente Den Haag). Nadat hackers in drie uur tijd zoveel mogelijk kwetsbaarheden hadden geïdentificeerd, werden de gevonden beveiligingsfouten beoordeeld en werden de prijzen uitgereikt. Hierbij kregen onze ethical hackers erkenning voor de ‘most surprising hack’.

Tijdens de prijsuitreiking werd bekend dat binnen het beschikbare tijdsbestek geen (zeer) kritische kwetsbaarheden in de ICT-omgeving van de gemeente Den Haag waren geïdentificeerd. Het organiseren van de wedstrijd laat zien dat de gemeente het beveiligen van haar netwerk serieus neemt. DearBytes waardeert en ondersteunt initiatieven die het beveiligingsniveau van organisaties verhogen. Evenementen als deze dragen bij aan de transparantie en beveiliging van organisaties die een belangrijke rol vervullen in de maatschappij.