1e meeting met DearBytes Customer Advisory Board

1e meeting met DearBytes Customer Advisory Board

DearBytesNieuwsOver DearBytes1e meeting met DearBytes Customer Advisory Board

boardroomOp 15 juni had ik het genoegen om voor de allereerste keer ons Customer Advisory Board (CAB) te ontmoeten. Het instellen van zo’n adviesorgaan had ik afgekeken van onze partner PQR, waar ik eens mocht deelnemen om een presentatie over security te geven aan hun CAB. De sfeer waarin open en eerlijk gesproken werd over ervaringen, plannen en ideeen vond ik zeer inspirerend. En het leek mij razend interessant om vergelijkbare gesprekken met onze klanten te voeren.

We hadden de groep voor de eerste meeting bewust klein gehouden om de interactiviteit te optimaliseren. En dus bestond het CAB deze keer in totaal uit 6 deelnemers. De discussie werd geleid door Joost Hoebink, voor deelnemers aan onze seminars inmiddels een vertrouwd gezicht. Natuurlijk werd er veel in vertrouwen gesproken, maar er waren zeker een aantal takeaways voor mij die ik graag deel.

  1. Belangrijk voor DearBytes om hoge kwaliteit vast te houden gedurende snelle groei;
  2. Primair onderscheidend vermogen in concurrentie landschap: eerstelijns helpdesk voor met name Intel Security;
  3. Meer op stoel van strategisch, onafhankelijk adviseur zitten;
  4. Next big thing: hybride cloud infrastructuur.

De komende tijd gaan we intern de feedback evalueren en actiepunten definieren. Die delen we vervolgens rondom september met de CAB, en zullen in het nieuwe jaar een volgende editie plannen.

Mocht u interesse hebben om ook deel te nemen aan de DearBytes Customer Advisory Board: laat dit dan weten aan uw accountmanager. Het aantal stoelen is natuurlijk beperkt maar wie weet past het!