Onestopshop voor de zorg in Nederland

Onestopshop voor de zorg in Nederland

KPN, DearBytes, CAM ICT Solutions en QSight IT

DearBytesNieuwsOver DearBytesOnestopshop voor de zorg in Nederland

dinsdag 6 februari 2018

Door de overnames van DearBytes, CAM IT Solutions en QSight IT is KPN uitgegroeid tot de grootste ICT-speler voor de zorg in Nederland. Met de gedeelde ambitie om Nederland weer grip te bieden op de eigen gezondheid. Tijdens de beurs Zorg & ICT tonen de vier partijen op een gezamenlijke stand wat ze de Nederlandse zorgsector te bieden hebben.

Het ‘zorglandschap’ in Nederland staat voor grote uitdagingen. De kosten blijven stijgen, terwijl ze eigenlijk omlaag moeten. Medewerkers in de zorg hebben bovendien veel administratieve taken, waardoor er minder tijd overblijft voor het verlenen van zorg. Een andere manier van werken is nodig om ervoor te zorgen dat zowel de werkdruk als de kosten omlaaggaan.

ICT levert een belangrijke bijdrage aan die nieuwe manier van werken. Niet voor niets is de aandacht voor eHealth groot, ook vanuit de politiek. Door de eigen gezondheid met slimme middelen beter te monitoren en huisartsen meer verantwoordelijkheden te geven, hoeven patiënten minder vaak een beroep te doen op professionals in de tweedelijnszorg.

Een goed voorbeeld van een eHealth-toepassing is CardioSecur. Met deze nieuwe mobiele ECG-dienstverlening maakt de huisarts met behulp van een smartphone of tablet een volwaardig elektrocardiogram. Een cardioloog kijkt op afstand mee en helpt de huisarts bij het stellen van de juiste diagnose door een beoordeling van het hartfilmpje op afstand. Door daarnaast virtueel te overleggen met de cardioloog krijgt de huisarts extra mogelijkheden om de juiste diagnose te stellen.

Katalysator digitale transformatie

KPN Zorg is al jaren de katalysator voor de digitale transformatie binnen de zorg, onder andere door samen met eindgebruikers en klanten innovatieve oplossingen te ontwikkelen. En door maatschappelijke initiatieven en start-ups te ondersteunen.

Al ruim tien jaar ondersteunt KPN de zorgsector met innovatieve toepassingen voor organisaties, medewerkers en patiënten en cliënten. Denk aan sensoringoplossingen waarmee ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen, maar ook aan werkplekken voor de medewerkers van zorginstellingen, housing en hosting van IT-apparatuur en de connectiviteit. Met E-Zorg biedt KPN zorgverleners een netwerk voor een veilige onderlinge communicatie.

Sterk op alle fronten

Door diverse overnames heeft KPN zijn propositie in 2017 nog verder uitgebreid. Samen met deze drie gespecialiseerde partijen is KPN de onestopshop die zorginstanties van groot tot klein op alle fronten kan ondersteunen:

  1. CAM IT Solutions
    CAM IT Solutions is al zo’n vijftien jaar actief binnen de zorg. Vanuit het CAMCUBE Private Cloud Platform zorgt CAM ervoor dat zorgmedewerkers altijd en overal een veilige toegang hebben tot de centrale applicaties. Het bedrijf biedt daarvoor de benodigde infrastructuur en een ‘value-add’ werkplek die op ieder type device beschikbaar is. Ook levert CAM IT Solutions oplossingen voor het beheer van grote aantallen applicaties, processen en werkplekken vanuit de private cloud.
  2. QSight IT
    QSight IT is een 100 procent Nederlands IT-bedrijf gespecialiseerd in networking-, security-, storage- en cloudoplossingen voor onder andere de zorgsector. Het bedrijf levert en integreert IT-technologie en biedt een compleet scala aan proactieve consultancy-, support- en beheerdiensten. Hiervoor beschikt QSight IT over een Security Operations Center (SOC) en een Network Operations Center (NOC), strategisch verspreid over meerdere locaties en 24/7 bemand.
  3. DearBytes
    DearBytes is al vanaf het prille begin in 2001 actief binnen de zorgsector. De cybercrimefighter helpt zorginstellingen zoals ziekenhuizen bij het opstellen van een securitybeleid en zorgt voor een ‘securitybaseline’. Die baseline vormt de basis waarop de security stap voor stap wordt opgebouwd. DearBytes heeft hiervoor alle kennis en expertise in huis. Vanuit het eigen SOC in Den Haag waakt DearBytes dag en nacht over de veiligheid van organisaties in onder andere de zorg, finance, industrie en overheid.

Beveiliging wordt belangrijker

Security is een belangrijk component binnen de portfolio’s van alle vier de partijen. Niet zonder reden. Het is de randvoorwaarde om met behulp van innovatieve eHealth-toepassingen grip te krijgen op de eigen gezondheid. Beveiliging is absoluut onmisbaar om binnen gedigitaliseerde omgevingen veilig te werken en de identiteit en privacy van medewerkers, cliënten en patiënten te kunnen waarborgen.

Zonder een goed authenticatieproces en beveiliging van de data die worden uitgewisseld, is het onmogelijk om op een goede manier zorg op afstand te verlenen. Je weet dan bijvoorbeeld niet met zekerheid wie er aan de andere kant van de verbinding zit. Ook kun je niet uitsluiten dat een hacker een videoconsult afluistert, of een recept onderschept.

Onestopshop zorg & ICT

Bij KPN Zorg is die security in goede handen. Samen met DearBytes, CAM IT Solutions en QSight IT is KPN het grootste securitybedrijf van Nederland. Maar ook op andere terreinen – van de werkplek tot aan de housing en hosting van IT – is KPN de partij die zorginstellingen volledig van dienst kan zijn. KPN Zorg beschikt over kennis en expertise die uniek is in de markt.

Het is een boodschap die KPN op 17, 18 en 19 april ook uitdraagt tijdens de beurs Zorg & ICT in de Utrechtse Jaarbeurs. KPN, DearBytes, CAM IT Solutions en QSight IT zijn daar samen aanwezig op een stand van 80 m². Hier is de bezoeker snel op de hoogte van alle ontwikkelingen op de zorgmarkt.

Registreren Zorg & ICT