Nieuw Service Management platform DearBytes

Nieuw Service Management platform DearBytes

DearBytesNieuwsOver DearBytesNieuw Service Management platform DearBytes

woensdag 13 april 2016

DearBytes heeft een nieuw Service Management-platform geïmplementeerd en met ingang van 4 april worden alle nieuwe Support- en Managed Services-meldingen geregistreerd en afgehandeld via dit nieuwe systeem. Met dit platform wil DearBytes de dienstverlening nog verder professionaliseren en verbeteren, met als doel een beter overzicht en inzicht in meldingen van klanten.

Om deze omgeving optimaal te beschermen, heeft DearBytes er voor gekozen dit “in huis” te draaien en niet in een Cloud oplossing, zodat alle gegevens optimaal beschermd zijn.

Voor het nieuwe platform zullen mailadressen veranderen, deels voor automatische registratie en deels voor het verbeteren van de effectiviteit en efficiëntie van de dienstverlening. Voor een groot deel zal dat natuurlijk verlopen, doordat nieuwe incidenten worden beantwoord met de nieuwe e-mailadressen. De komende periode zullen meldingen in de huidige omgeving worden afgehandeld. Rondom mei zullen de resterende meldingen overgezet worden naar de nieuwe omgeving, waarna we volledig over zijn.

Dit betekent dat ons nieuwe en oude systeem voor een korte periode tegelijk worden gebruikt. Er zullen daardoor oude en nieuwe ticketnummers gebruikt worden. Indien u antwoordt naar het reply-adres van een e-mail dan komt dit automatisch op de juiste plek terecht.

Ter info: de nieuwe mailadressen voor automatische verwerking zijn ticket.managedservices@dearbytes.nl en ticket.support@dearbytes.nl