MOVE 4.7: Endpoint Security nu ook op scanservers

MOVE 4.7: Endpoint Security nu ook op scanservers

DearBytesNieuwsProduct updatesMOVE 4.7: Endpoint Security nu ook op scanservers

woensdag 19 september 2018

Het heeft even geduurd, maar nu is het dan zover: McAfee MOVE AntiVirus 4.7 is uit. Deze versie gaat eindelijk verder dan scannen met VirusScan Enterprise.

Sinds jaar en dag zijn we gewend dat de scanservers bij Management for Optimized Virtual Environments (MOVE) worden gescand met VirusScan Enterprise (VSE). Tot en met versie 4.6 was dit het geval. Ondertussen was Endpoint Security al een poos uit. Bij het implementeren van MOVE voor VDI’s en Endpoint Security op de rest van de machines begreep dus niet iedereen waarom VirusScan Enterprise nog steeds uitkwam. ‘Endpoint Security was toch beter en nieuwer?’

Exploit Prevention

Nu is daar dan verandering in gekomen. Bij MOVE 4.7 is het mogelijk om Endpoint Security op de scanservers te installeren. Dit heeft als voordeel dat er ook een stukje Exploit Prevention wordt gebruikt tijdens het scannen. Deze functionaliteit zat niet standaard in VSE. Er moest Host Intrusion Prevention (HIPS) geïnstalleerd worden om dit werkend te krijgen, wat niet mogelijk was op een scanserver.

Een ander groot voordeel van versie 4.7 ten opzichte van zijn voorgangers is dat nu de mogelijkheid bestaat om vanaf MOVE 3.6.1 zonder omwegen te upgraden naar deze meest recente versie. Upgraden is dus sterk versimpeld. Bij een upgrade naar 4.7 zal RAMDisk automatisch worden geüpgraded naar versie 2.0.9.24.

De komst van MOVE 4.7 is goed nieuws. Al met al is dit een release waar gebruikers veel aan gaan hebben!