Microsoft Forefront TMG vervanging

Microsoft Forefront TMG vervanging

DearBytesNieuwsProduct updatesMicrosoft Forefront TMG vervanging

woensdag 11 februari 2015

microsoft forefrontOp 12 september 2012 kondigde Microsoft aan dat ze niet verder gaan met ForeFront TMG (Threat Management Gateway) 2010. Voorheen stond dit bekend als Microsoft Internet Gateway en Acceleration Server (ISA Server). Inmiddels is bekend dat de ondersteuning stopt per 15 april 2015, waardoor organisaties op zoek zijn naar een betaalbare vervanging.

Microsoft’s Forefront TMG voorziet in een scala aan voorzieningen, te vergelijken met de functionaliteit van een Next Generation Firewall (NGFW) of een Unified Threat Management (UTM) platform. Naast het gebruik als firewall, biedt het ook antivirus, antimalware, VPN en een basale vorm van IPS.

DearBytes adviseert u graag welke mogelijkheden er zijn om Microsoft Forefront TMG te vervangen. Wij werken met verschillende partners, zoals Fortinet en McAfee, die hier betaalbare en gebruiksvriendelijke oplossingen voor bieden, vaak nog met een uitgebreider beveiliging.

FortiGate

Gebruikte u TMG als een volwaardige firewall en antivirus? Dan biedt Fortinet haar bekroonde firewall FortiGate als een perfecte vervanger, met een nog uitgebreidere beveiliging en met FortiView beter inzicht dan TMG. Bent u simpelweg op zoek om TMG’s load balancing te vervangen? Onze ervaring is dat TMG altijd te vervangen is door FortiGate of FortiWeb. Bij load balancing op laag 7 (het pad van de URL) of geavanceerde Single Sign-On is FortiWeb de oplossing.

Naast de Fortinet-producten als een Integrated Security Solution, kunnen andere Fortinet-producten gebruikt worden in specifieke cases: FortiWeb (Web Application Firewall), FortiMail (mail security) en FortiBalancer (loadbalancer). .

Tevens is Fortinet leider in Gartners UTM quadrant sinds 2008. Het is goed om te weten dat Fortinet’s Single Sign-On-authenticatie voor alle protocollen te gebruiken is.

McAfee NGFW

Naast Fortinet biedt McAfee met McAfee NGFW i.c.m. met andere oplossingen ook een goede vervanging aan voor TMG. Zeker als u al McAfee gebruikt op uw endpoints. Het is namelijk mogelijk om de Endpoint beveiliging te koppelen aan de gatewaybeveiliging. Door deze integratie heeft de organisatie real-time inzicht en controle vanuit één management systeem.

Managed Firewall

Traditionele poort gebaseerde firewalls zijn tegenwoordig niet meer voldoende om een organisatie te beveiligen tegen de nieuwste bedreigingen. Door de overstap van een traditionele firewall naar de Next Genereration Firewall neemt de beheerslast toe. Daarom kiezen steeds meer organisaties er voor om het beheer deels of volledig onder te brengen bij DearBytes. Onze adviseur informeert u graag de Managed Security Services die wij leveren vanuit het DearBytes Security Operating Center.

Gratis consult

Wilt u meer weten over de vervanging van Microsoft TMG, neem dan contact op met onze expert! Hij is bereid om u tijdens een gratis consult voor te lichten over de mogelijkheden.