Meldplicht datalekken: met RedSocks MTD reageert u snel en adequaat

Meldplicht datalekken: met RedSocks MTD reageert u snel en adequaat

DearBytesNieuwsOver DearBytesMeldplicht datalekken: met RedSocks MTD reageert u snel en adequaat

woensdag 14 oktober 2015

Opsporing verzocht

Zoals wellicht bekend treedt per 1 januari 2016 de Meldplicht Datalekken in werking. Vanaf die datum moeten alle private en publieke organisaties die persoonsgegevens verwerken elk geval melden waar sprake is van diefstal, verlies of misbruik van persoonsgegevens. Binnen 24 of 72 uur. De meldplicht gaat er dus van uit dat u datalekken razendsnel kunt opsporen. Maar hoe doet u dat nu het beste?

Precies deze vraag stelde IT securitybedrijf RedSocks zichzelf bij het ontwikkelen van de RedSocks MTD. Mede-oprichter Pepijn Janssen: “In mijn carrière binnen opsporingsdiensten van overheid en politie moest ik constateren dat geen enkele oplossing computersystemen voor 100% beveiligt. Met dat gegeven als uitgangspunt spitst RedSocks zich dus toe op het opsporen van malware in het IT-netwerk en is hierin bewezen effectief.”

Risicolijsten en algoritmen worden 24/7 bijgewerkt om ervoor te zorgen dat datalekken altijd razendsnel opgespoord worden. Zo voldoet u direct ook aan de voorwaarde dat uw maatregelen aantoonbaar effectief moeten zijn.

Door te accepteren dat het tegenwoordig niet meer de vraag is of zich een datalek zal voordoen, maar wanneer, wapent u zich het beste tegen de risico’s die voortvloeien uit de meldplicht datalekken.  Met het tijdig treffen van adequate maatregelen bent u snel ‘back to business as usual’ – zelfs in het geval van een datalek.

Zelf snel en adequaat reageren op bedreigingen

Bij de Sint Franciscus Vlietland Groep (SFVG) draagt de RedSocks MTD zorg voor de vertrouwelijke gegevens van het ziekenhuis. De RedSocks MTD analyseert real-time uitgaande verkeersstromen waardoor het ziekenhuis zelf snel en adequaat kan handelen bij de detectie van een bedreiging.

Het stappenplan om te voldoen aan de meldplicht datalekken en meer informatie over de oplossingen van RedSocks en Duthler Associates vindt u op: www.redsocks.nl/files/Redsocks_Datalekken_2015_NL_webinteractive.pdf