Intel Security publiceert het tweede Threat Report van 2016

Intel Security publiceert het tweede Threat Report van 2016

DearBytesNieuwsOver DearBytesIntel Security publiceert het tweede Threat Report van 2016

vrijdag 8 juli 2016

Vier keer in het jaar brengt Intel Security het McAfee Labs Threat Report uit.

Het rapport van het tweede kwartaal kent drie hele diverse hoofdonderwerpen en geeft ons een kijkje in de statistieken van het hedendaagse bedreigingslandschap.

App Collusion

App Collusion omschrijft een trend die zich momenteel vooral op mobiele platformen ontwikkelt. Omdat de verschillende App stores streng gemodereerd worden op kwaadaardige inhoud, is het niet eenvoudig om apps die bedoeld zijn om bijvoorbeeld gegevens te stelen, zomaar te publiceren. Door gebruik te maken van twee of meer apps die afzonderlijk van elkaar onschuldig lijken is het toch mogelijk om deze voor illegale activiteiten in te zetten. Het artikel van Intel Security omschrijft hoe dit precies in zijn werk gaat en wat er mogelijk tegen te doen is.

Cryptografische hashing algoritmes

De MD5, SHA-1 cryptografische hashing algoritmes worden al vele jaren gebruikt om de legitimiteit van ontvangen data te verifiëren. Intel Security doet verslag en adviseert over het gebruik van de meest courante hashingmethodes in een artikel dat meer inzicht moet geven in de kwetsbaarheden en toepasbaarheid van de verschillende algoritmes.

PinkSlipBot

Pinkslipbot, malware gemaakt om persoonlijke en financiële data te ontvreemden, werd al in 2007 ontdekt maar duikt nog steeds op in allerlei nieuwe varianten. Analisten van Intel Security doen uitgebreid verslag van alle in- en outs omtrent deze complexe malware.

Tot slot deelt Intel Security de meest recente statistieken omtrent verschillende typen malware, waaronder ransomware en malware voor mobiele devices. Daarnaast is er aandacht voor bedreigingen afkomstig van websites, spam en botnets.

Indien u het uitgebreide rapport zelf wenst te lezen kunt u de volgende link gebruiken:

 

McAfee Labs Threat Report Q2 2016