DearBytes is Intel Security Platinum Partner

DearBytes is Intel Security Platinum Partner

DearBytesNieuwsOver DearBytesDearBytes is Intel Security Platinum Partner

woensdag 2 september 2015

Vorig jaar kondigde McAfee aan de naam van haar moedermaatschappij aan te gaan nemen. De eerste stap werd toen gezet in het aannemen van de nieuwe identiteit: Intel Security. Sindsdien zijn langzamerhand stappen gezet om de nieuwe naam in de bedrijfsvoering toe te passen. Inmiddels is de stand van zaken dat het bedrijf Intel Security heet, dat McAfee als naam nog aangehouden wordt in product titels (zoals McAfee ePolicy Orchestrator, of McAfee VirusScan Enterprise) en dat nieuwe technologieën direct onder het brand Intel Security zullen verschijnen.

Op 1 juli jongstleden werd in het kader van de naamswijziging het partnerprogramma vernieuwd. Dat heeft ertoe geleid dat DearBytes over een aantal “badges” beschikt die we via deze weg eens wilden toelichten.

DearBytes - Intel Security Platinum Solution ProviderIntel Security Platinum Solution Provider

Voorheen was DearBytes McAfee Elite Partner, en dit heeft zich in het nieuwe programma vertaald naar Intel Security Platinum Solution Provider. Het is de hoogste status als reseller van Intel Security oplossingen, wat voor afnemers een indicator is van parate kennis om met de producten van Intel te werken.

Zoals Intel Security het zelf omschrijft:

Platinum Partners: This is the highest level attainable, and it is achieved through a demonstrated commitment to customer satisfaction, competency, and revenue growth. These partners have the proven solution and services capabilities to manage the largest and most complex security deployments. As a result, Platinum Partners receive the highest level of benefits as well as the option to achieve a Support Provider Specialization.

In Nederland zijn in totaal 4 Platinum Partners van Intel Security actief waar DearBytes er dus 1 van is.

DearBytes - Intel Security Support ProviderIntel Security Support Provider

Bovenop de standaard partnership niveaus, kunnen diverse specializations worden behaald. DearBytes is al een aantal jaar McAfee Authorized Support Provider (MASP) en dat vertaalt zich inmiddels naar Intel Security Support Provider Specialization. Deze specialisatie is alleen te behalen door Platinum solution providers en voegt toe dat de partner in kwestie de 1e en 2e lijns ondersteuning op producten voor haar rekening neemt.

Voor afnemers betekent het ondersteuning door mensen die dezelfde taal spreken, dezelfde cultuur bezitten en dus goed en prettig benaderbaar zijn. Het betekent ook dat bovenop de kennis die nodig is om platinum partner te zijn, de reseller zeer goed op de hoogte is van manieren om de producten optimaal te laten werken en eventuele issues te verhelpen: feitelijke kennis dus, in plaats van powerpoint-kennis.

DearBytes is de enige Support Provider in de BeNeLux en Duitsland.

DearBytes - Intel Security Managed Services ProviderIntel Security Managed Services Provider

Aan de specialization van Managed Services Provider (MSP) is niet veel veranderd, behalve dat het nu een specialization is en er Intel Security voor staat. Deze status betekent dat de partner in staat is om managed security services te leveren met behulp van de technologieën van Intel Security. Dus zelf operationele kennis bezit om de producten in de praktijk te beheren.

Daarnaast stelt het ons in staat om producten als onderdeel van een managed service te leveren in een “pay-per-use” model, met een maandelijkse afrekening voor het feitelijk gebruik achteraf.

In Nederland zijn in totaal 5 Intel Security Managed Services Providers actief. Daarvan is DearBytes wel de enige die op Platinum niveau acteert, en de enige die dit combineert met het zijn van Support Provider.

Case Study Intel Security & DearBytes

Eerder publiceerden wij een case study, ontwikkeld door Intel Security, waarin DearBytes als voorbeeld wordt gepresenteerd van de Managed Services Provider die aansluit op de visie van Intel zelf. Deze case study kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Meer weten

Als u meer wilt weten over het Intel Security partner programma, en wat de verschillende badges voor u als afnemer betekenen, vind dat hier meer informatie: http://www.mcafee.com/us/partners/reseller-partners/index.aspx

Via de partner locator kunt u valideren dat DearBytes inderdaad deze badges mag dragen: http://www.mcafee.com/apps/partners/channel/find/default.aspx