Hack Intro Training

Hack Intro Training

DearBytesHack Intro Training

Leer denken als een hacker

There are only two types of companies: those that have been hacked, and those that will be. Dat moment stel je natuurlijk het liefst zo lang mogelijk uit. En als het zover is, dan wil je de schade zoveel mogelijk beperken. De kunst is om te leren hoe hackers te werk gaan. Want wie denkt als een hacker, houdt zich beter staande. Wij willen je dat graag leren.

Tijdens onze Hack-intro kruip je in de huid van een hacker. Hoe bepalen ze hun aanvalsmethoden? Welke keuzes maken ze tijdens een aanval? Hoe vinden ze de zwakke plekken in je netwerk? Je krijgt een goede indruk van hun denkpatronen en belevingswereld.

Praktijkgericht

Bij ons geen saaie theorielessen. Je gaat concreet aan de slag. Onze ethical hackers kruipen met je achter het toetsenbord en voeren samen met jou ‘hands-on’ een cyberaanval uit. De workshop kent een aantal fasen:

 1. Verkenning
  Welke servers zijn in gebruik? Op welke besturingssystemen draaien ze? Welke securitymaatregelen zijn er genomen? Tijdens de verkenningsfase brengen we de IT-omgeving in kaart. Zodat we weten waar zwakke plekken en dus kansen liggen.
 2. Aanvalstactiek bepalen
  Over welke wapens beschikken we en welke daarvan zijn het meest effectief in de gegeven situatie? Wat is de beste manier om binnen te komen? Hoe omzeilen we het digitale hang- en sluitwerk? Tijdens deze fase slijpen we de zwaarden.
 3. Charge!
  Tijd voor de aanval. Tijdens deze fase voeren we de hacks daadwerkelijk uit op de HackShop van DearBytes.
  Eenmaal ‘binnen’ op het netwerk slaan we genadeloos toe. We defacen de homepage als bewijs van een succesvolle hack.

Voor wie?

Enige voorkennis van IT is handig. We focussen ons met name op een IT-doelgroep: systeembeheerders, ontwikkelaars, en netwerkspecialisten, maar de training is bijvoorbeeld ook geschikt voor de security officer die meer wil weten over pentesten. 

Begeleiding

Onze ethical hackers begeleiden de deelnemers. Zij hebben ruime ervaring in security en weten net zoveel van hacking als black-hat hackers. Het verschil: onze hackers wenden hun skills uiteraard alleen aan voor legitieme doeleinden.

Wat leer je ervan?

Deze workshop verschaft je meer inzicht in de denk- en werkwijze van hackers. Die offensieve inzichten zijn enorm waardevol. Daarmee kun je namelijk je eigen systemen beter beveiligen, en herken je eerder zwakke plekken. Bovendien: wanneer je weet hoe een aanval verloopt, kun je jezelf beter verdedigen wanneer ze daadwerkelijk aan je poorten rammelen. En zo de schade zoveel mogelijk beperkt houden.

Individueel of in een groep

We bieden deze training op twee manieren aan. Op de training kun je je zowel individueel inschrijven, als met een groep tegelijkertijd. Bij de eerstgenoemde variant geven we op vaste dagen bij ons op kantoor. Deze training volg je gelijktijdig met maximaal 9 andere deelnemers. Wil je het groter aanpakken? Bij de groepsvariant komen we langs bij jou op locatie en kiezen we een moment dat het jullie goed past.

Kosten

De kosten voor een individuele training op een van de vaste dagen beginnen bij 695 euro. De kosten voor de groepsworkshop zijn op aanvraag. Wij zorgen bij de individuele workshops voor minstens twee ethical hackers, een laptop per deelnemer en alle benodigde software en systemen. Ook de lunch, koffie en thee zijn bij deze variant inbegrepen. Zowel de individuele als de groepsworkshop duurt een hele dag.

Schrijf je als individu in voor de training in ons SOC

Schrijf je als individu in voor de training in ons SOC

Ga naar agenda

Interesse voor de groepstraining op locatie? Laat uw gegevens achter, wij nemen zo spoedig mogelijk contact je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.