Zorg

Zorg

DearBytes in de zorgsector

Zorginstellingen hebben een bijzondere verantwoordelijkheid als het aankomt op security. Niet alleen worden zorginstellingen door de Inspectie voor de gezondheidszorg (IGZ) getoetst op de beveiligingsnormen NEN7510 & NEN7513, ook dienen zij te voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van de bescherming van medische informatie.

Wat is de impact van verlies of misbruik van informatie of een storing in de dienstverlening binnen de zorg? De zorg is een van de weinige branches waar daadwerkelijk mensenlevens op het spel staan. Een beveiligingsincident hier kan directe en ernstige gevolgen hebben.

Tegelijkertijd zijn zorginstellingen steeds vaker slachtoffer van gerichte aanvallen. Preventieve maatregelen kunnen veel dreigingen buiten de deur houden, maar niet allemaal. Het is dan ook belangrijk om naast preventie ook de detectie en correctie op orde te hebben.

DearBytes beschikt over jarenlange ervaring met security binnen zorginstellingen. Wij begrijpen als geen ander het belang van informatiebeveiliging in de zorg en bieden een aanpak die een optimaal beveiligingsniveau garandeert, afgestemd op de concrete behoeften en eisen. Specifiek voor de zorg geldt bijvoorbeeld dat er een goede balans moet zijn tussen werkbaarheid en veiligheid. Bovendien houden wij bij de invulling van het securityvraagstuk rekening met het open karakter van zorginstellingen en met het gebruik van specifieke medische systemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Rode Kruis Ziekenhuis tilt beveiliging naar hoger niveau

Marcel Bunnik | Teamleider ICT bij Rode Kruis Ziekenhuis

Download de casestudy

"Het scala aan digitale bedreigingen wordt elke dag groter. Met de Managed Services van DearBytes kunnen we ervan op aan dat we voortdurend met beproefde software werken en dat men voor ons klaar staat als het toch mis mocht gaan, een geruststellend idee. Daarnaast is het prettig om de mensen van DearBytes als klankbord te hebben bij nadenken over een optimaal security beleid. Beveiliging gaat immers verder dan het installeren van antivirus software. Bij DearBytes hebben ze dat goed begrepen."

Ton Staal | IT Service Manager

"De technische inrichting van informatiebeveiliging is specialistenwerk. Het is ondoenlijk voor een middelgrote instelling als de onze daar zelf alle kennis van in huis te halen en te houden. Dearbytes is een gewaardeerde partner als het gaat om advisering en concrete inrichtingsactiviteiten op dit terrein."

Kees de Brouwer | Manager IT & Automatisering