Overheid

Overheid

DearBytes binnen de overheidssector

Overheidsinstellingen en semioverheidsorganisaties staan in het digitale tijdperk voor grote uitdagingen. Bijvoorbeeld het uitfaseren van oudere legacy systemen en de overstap naar online platforms voor de verwerking, opslag en back-up van gegevens. Daarnaast gebruiken medewerkers steeds meer verschillende apparaten en wordt er steeds minder gewerkt op een vaste werkplek.

Er zijn talloze technische oplossingen beschikbaar om deze en andere uitdagingen aan te gaan. Informatiebeveiliging is hiervan een essentieel onderdeel, zeker voor de organisaties in deze sector. In de Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG) wordt een aantal eisen voorgeschreven waaraan de informatiebeveiliging bij deze organisaties moet voldoen.

Tegelijkertijd hebben overheidsinstellingen en de non-profit branche regelmatig te maken met malware besmettingen, vooral in de vorm van ransomware. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat medewerkers zich vaak niet voldoende bewust zijn van de mogelijke risico’s van hun handelingen, bijvoorbeeld door klikken op links in mailberichten. Daar komt bij dat de IT-afdelingen van overheidsinstellingen niet altijd beschikken over de benodigde mankracht of de expertise om de security uitdagingen effectief aan te gaan.

DearBytes heeft vele jaren ervaring met het beveiligen van gemeenten, ministeries, provincies, waterschappen en andere (semi)overheidsorganisaties. Deze klanten waarderen het feit dat DearBytes proactief optreedt en meedenkt over de beste aanpak. Wij maken in samenwerking met uw IT-afdeling een complete inventarisatie van de risico’s en stellen op basis daarvan een securitystrategie voor. Die strategie vormt de basis voor een effectieve aanpak die de risico’s wegneemt, zodat burgers erop kunnen vertrouwen dat hun privacygevoelige informatie veilig is en ze altijd toegang hebben tot belangrijke overheidsdiensten.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gemeente Gorinchem pakt beveiliging aan met DearBytes

Download casestudy

"De provincie Utrecht heeft een managed service contract met DearBytes, daardoor hebben we inzicht in de status van meer dan 1000 systemen en worden geïnformeerd over acties die zij ondernemen. DearBytes wordt gezien als een vertrouwde partner die snel en vakbekwaam handelt."

Cor van Erp | Technical IT Security Specialist

"DearBytes reageert snel bij vragen of problemen. Ze denken oplossingsgericht mee met organisatie-specifieke vragen, zonder producten op te dringen. Bovendien worden we pro-actief geïnformeerd en ondersteund zoals tijdens uitbraak van het Dorifel-virus."

Mark van Uden | ICT Beheerder