Review DenHack

Review DenHack

DearBytesBlogReview DenHack

Gisteren was het zover: DenHack 2017. De eerste editie van onze eigen security conferentie in Den Haag. Als ik afga op de feedback van onze gasten en mijn eigen waarneming een groot succes en absoluut voor herhaling vatbaar. We hebben hiermee de toon gezet en hiermee de maatstaf voor een jaarlijkse traditie.

Zo’n 2 maanden geleden besloten wij definitief het event te organiseren. Wie zich wel eens bezig houdt met evenementenorganisatie weet: dat is vrij kort. Maar met hulp van ons marketing team en partner Eventive, vertrouwden we erop iets goeds neer te kunnen zetten. Het DearBytes team bestaande uit o.a. sales, marketing en onze sprekers heeft hard gewerkt en een absolute topprestatie geleverd. We ontvingen ruim 200 mensen in New Babylon, van heinde en verre, en de recensies zijn uitermate positief.

Een blije medewerker = een blije klant

Zelf mocht ik de dag openen, door in een Q&A met de dagvoorzitter Donatello Piras te vertellen over de strategie van KPN en DearBytes. Inmiddels zijn we een klein half jaar verder sinds de bekendmaking van de overname, dus een goed moment om terug en vooruit te kijken. Het terugkijken ging over de aandacht die we afgelopen periode hebben besteed aan onze medewerkers. DearBytes is een club met een unieke cultuur en werksfeer. Beide zijn een belangrijke reden voor onze medewerkers om met plezier voor deze organisatie te werken. Hun grootste vraag bij de overname was dan ook: houdt aub die cultuur in stand. Belangrijke feedback van onze medewerkers welke we koesteren.

Donatello vroeg mij: “Waarom zoveel aandacht allereerst voor de medewerkers?” Bedankt voor deze vraag, Donatello :-). Ik geloof stellig in het idee dat blije medewerkers leiden tot blije klanten. Dat blijkt ook uit de feedback die we krijgen van klanten: er gaat heus wel eens een keer iets mis, maar jullie mensen zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam, dus ik ben tevreden!

We hebben DearBytes binnen KPN inmiddels voldoende in beeld gebracht. In overleg met de Raad van Bestuur van KPN is besloten ons merk en identiteit in stand te houden, en onze cybersecurity diensten onder het merk DearBytes nog verder uit te breiden. KPN heeft de ambitie om de grootste en beste ICT leverancier te worden in Nederland en onze capaciteiten als de cybersecurity specialist van Nederland sluiten hier naadloos op aan. U gaat ons nog veel meer van ons zien en horen. Met DenHack hebben wij met elkaar de aftrap gegeven aan een levendige discussie hoe wij met elkaar Nederland beter kunnen beveiligen tegen de impact van cybercriminelen.

Sfeervideo DenHack

Bekijk hier de sfeervideo van DenHack:

DearBytes - D3N H4CK - Moodfilm 

KPN en DearBytes een perfecte match

Ok dus duidelijk wat DearBytes is voor KPN, maar voegt KPN andersom ook nog iets toe aan DearBytes? Absoluut, en dat kwam aantoonbaar terug in het programma van DenHack. Rachel Marbus, Chief Privacy Officer van KPN én bestuurslid van het PvIB, gaf een bevlogen presentatie over de nieuwe privacy wetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming, ook wel GDPR genoemd. Jaya Baloo, CISO van KPN en recent verkozen in de top 100 CISO’s van de wereld gaf een inspirerende presentatie over Quantum Computing. Beide presentaties toonden aan hoeveel know-how binnen KPN beschikbaar is die van toegevoegde waarde is voor de dienstverlening van DearBytes. De samenwerking met KPN stelt ons in staat over en weer te profiteren van ervaring op het gebied van cryptografie, identity management, privacy, Business Continuity Management en bijvoorbeeld anti-DDoS. De samenwerking tussen onze experts en de netwerk en security specialisten van KPN levert een enorme hoeveelheid threat intelligence op welke wij direct kunnen verzilveren in het voordeel van alle klanten. Daarnaast opent het netwerk van KPN letterlijk deuren. KPN is partner van het cybersecurity testlab met onder andere TNO en heeft een eigen Security lab waarmee testfaciliteiten tot onze beschikbaarheid komen om nieuwe security producten in samenwerking met klanten en onze leveranciers te testen.

Want testen: dat doen we graag. Zo bleek wel uit de presentaties van onze ethical hackers Rik van Duijn en Wesley Neelen. Rik vertelde nog eens gladjes wat hij heeft ontdekt in de hacking tools van de NSA, en Wesley presenteerde over ernstige kwetsbaarheden die hij gevonden heeft in de producten van twee Smart Home leveranciers. Tenslotte was de Boardroom Game, ontwikkeld door Yvo van der Klaauw en Nandenie Moenielal een leerzame manier om de rolverdeling in het bestuur van een organisatie ten aanzien van informatiebeveiliging te begrijpen. Al met al goede content en gepassioneerde sprekers!

Security by design wordt de norm

De capabilities van KPN en DearBytes tezamen bieden een enorme kans: embedded security. Daarmee bedoel ik security als een integraal attribuut van ICT diensten. In plaats van het toevoegen van security achteraf. De symbiose met KPN als ICT leverancier stelt ons in staat een nieuwe norm neer te zetten voor veilige ICT diensten. Een internetverbinding waarop ongewenste troep simpelweg geweerd wordt door alleen met een vinkje aan te geven dat je dat wilt. Ervoor zorgen dat die online werkplek niet misbruikt kan worden. En dat je kunt authenticeren met de SIM kaart in je telefoon. Allemaal concepten die leiden tot security-by-design en het gebruikersgemak enorm vergroten. Dat is de enige manier waarop we de minder cybersecurity bewusten van onze samenleving zoals particulieren, ondernemers in het MKB als ook grootzakelijke bedrijven van beveiligingsconcepten kunnen voorzien. Organisaties die niet de kennis in huis hebben om de complexiteit van ICT, laat staan die van security of van quantum computing, te bevatten.

Bedrijven moeten worden voorzien worden van ICT dat inherent veilig is. Dat gaan wij waarmaken, dat is onze missie!