Rathenau rapport en DearBytes hacktest

Rathenau rapport en DearBytes hacktest

DearBytesBlogKwetsbaarheidRathenau rapport en DearBytes hacktest

donderdag 2 maart 2017

Het spel is op de wagen: de politieke druk om cybersecurity te verbeteren was nog nooit zo groot. En zo werd het Rathenau instituut gevraagd onderzoek te doen naar de stand van zaken. Opdrachtgever was: Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en de AIVD.

Conclusie: de bescherming tegen cybercrime bij bedrijven en overheden is slecht. Het instituut adviseert aan vitale sectoren een jaarlijkse “hacktest” te doen en aan de overheid om een voorbeeldrol te vervullen. Zie het rapport: Een nooit gelopen race – Over cyberdreigingen en versterking van weerbaarheid.

Hoe DearBytes kan helpen

Jaarlijkse Hacktest:

De ethische hackers van DearBytes en het KPN Red Team behoren tot de top van Nederland. De klantbeoordeling van onze hacktesten of penetratietesten is hoog. Niet alleen omdat het altijd lukt om door te dringen tot kroonjuwelen. Vooral vanwege de no-nonsense manier waarop bevindingen met onze clienten worden besproken. Onze hackers voelen de morele verplichting om u werkelijk veilig te maken. Waardoor de hacktest niet een check in de box wordt maar een aanzet tot doorlopende verbetering. 

https://www.dearbytes.com/diensten/security-scans/dearbytes-pentest/

Voorbeeldrol voor de Overheid:

DearBytes kenmerkt zich door hands-on ervaring en inzichten. Wij stoppen niet bij het maken van een rapport, maar realiseren een adaptieve cybersecurity architectuur die draait om doorlopende verbetering. Zo zijn we in staat cybercrime te blijven herkennen ook als de criminelen hun methoden aanpassen. Governance modellen en risico management maken integraal onderdeel van uit van onze diensten.

Als u aan de slag wilt, en echt veiliger wilt worden, plan dan een workshop in bij u of bij ons op locatie als startpunt. Wij schetsen dan met u de roadmap om tot weerbaarheid te komen, waar we daarna al dan niet ook invulling aan kunnen geven.