Nominatie Computable Awards: de kracht van DearBytes

Nominatie Computable Awards: de kracht van DearBytes

DearBytesBlogNominatie Computable Awards: de kracht van DearBytes

woensdag 13 juli 2016

Nominatie Computable Awards 2016DearBytes is door de algemene jury van de Computable Awards 2016 genomineerd in de categorie ‘Securityleverancier van het Jaar’. Dit is uiteraard een prestatie waar we bijzonder trots op zijn, zeker omdat wij als enige reseller zijn genomineerd naast grote leveranciers zoals Intel Security, IBM en Fortinet. Als motivatie voor deze nominatie wordt op Computable.nl vooral gesproken over ons Security Operations Center DearSOC. Van daaruit bieden wij organisaties deskundig beheer van hun beveiligingsoplossingen, evenals proactieve monitoring van het netwerk en 24/7 respons bij securityincidenten. Dat zijn uiteraard enkele van onze USPs, die onze klanten ook bijzonder waarderen. Maar in mijn optiek is er een veel belangrijker kenmerk die ons een Computable Award zou moeten opleveren: onze mensen.

Ik ben ervan overtuigd dat het onze specialisten zijn die DearBytes tot de geprefereerde securitypartner maken voor onze klanten. Deze mensen onderscheiden zich door hun passie voor het vak, hun deskundigheid en klantvriendelijkheid. Dit is wat wij ook telkens weer te horen krijgen bij het klanttevredenheidsonderzoek dat wij ieder jaar houden. En dat enthousiasme stralen we uit. Als klanten een bezoek brengen aan het DearSOC, zien ze dat het leuk is om met onze mensen samen te werken. Dit positieve gevoel blijkt ook uit het feit dat onze specialisten lang bij ons blijven, iets dat in deze sector zeker niet vanzelfsprekend is. Daar doen we bij DearBytes ook het nodige aan. We ondersteunen onze mensen bij zowel hun professionele als hun persoonlijke ontwikkeling en bieden ze een werkomgeving waarin ze zich prettig voelen en goed kunnen presteren. En we dagen ze voortdurend uit om een volgende stap te nemen en zich verantwoordelijk te voelen voor onze klanten.

Het is aan onze medewerkers te danken dat DearBytes de afgelopen jaren zo sterk is gegroeid, een trend die zich doorzet. Steeds meer klanten kloppen bij ons aan voor security monitoring. Omdat daarvoor geen ‘one size fits all’ oplossing bestaat, bieden we klanten een laagdrempelig basismodel aan, waarbij we alleen aan de bel trekken als we een ernstig incident detecteren. Naar wens kan dit basismodel modulair worden uitgebreid met extra monitoringdiensten en -niveaus. Verder blijven we ons focussen op het bestrijden van ransomware. Dit doen we enerzijds met preventieve maatregelen en goede voorlichting aan de medewerkers van bedrijven, anderzijds met een snelle respons in het geval zich toch een incident voordoet.

Steeds meer bedrijven willen graag weten of hun beveiliging wel effectief genoeg is. Dit blijkt onder andere uit de sterke toename groei in het aantal klanten die bij ons aankloppen voor een pentest, waarbij onze specialisten kijken of ze door de genomen beveiligingsmiddelen heen kunnen komen. Op basis van de resultaten worden verbetervoorstellen gedaan. Ook vragen steeds meer bedrijven om een phishingtest uit te voeren bij hun medewerkers, om te kijken of ze wel voldoende bedacht zijn op deze aanvalsmethode en ze beter bewust te maken van de risico’s. Een relatief nieuwe dienst, waar we veel van verwachten, is onze DearBytes Security Office. Met deze dienst geven wij organisaties adviezen op strategisch vlak, we helpen klanten beleid op te stellen, maar zijn ook goed in staat huidig beleid te toetsen. Om goed security beleid op te stellen, moet je als organisatie weten wat je risico’s zijn. Daar begint het!

Eén ding is ieder geval duidelijk: het outsourcen van security is een trend die steeds sterker doorzet in Nederland. Bedrijven willen terug naar hun kerntaken en realiseren zich dat alleen echte securityspecialisten beschikken over diepgaande kennis en expertise die nodig is voor effectieve informatiebeveiliging. Wat mooi dat er bij DearBytes zo veel securityspecialisten werken!

 

stem nu_websiteoranje_FF5A01