Intel Security ‘Leider’ in het Magic Quadrant voor Intrusion Prevention Systems

Intel Security ‘Leider’ in het Magic Quadrant voor Intrusion Prevention Systems

DearBytesBlogIntel Security ‘Leider’ in het Magic Quadrant voor Intrusion Prevention Systems

woensdag 14 januari 2015

Voor het achtste jaar op rij wordt Intel Security’s IPS (McAfee Network Security Platform (NSP)) gezien als leider in het Magic Quadrant voor Intrusion Prevention Systems.

De sterke punten van Intel Security’s IPS (McAfee NSP):

  • Klanten zijn uitermate tevreden over het gemak in beheer en gebruik. Daarnaast scoort Intel Security’s IPS-console goed in verschillende vergelijkingen en onafhankelijke tests.
  • De vergaande integratie met andere producten van Intel Security (o.a. ePO, GTI, ATD, Vulnerability Manager, Host Intrusion Prevention, SIEM) zien klanten als een sterk pluspunt.
  • Naast het gebruik van signatures worden er ook verschillende inspectietechnieken gebruikt die hier niet afhankelijk van zijn. Dit resulteert in een lagere false-positive-ratio.

 

Magic Quadrant McAfee leader IPS

 

Uit Gartners rapport blijkt dat integratie met Advanced Threat Defense het vaakst wordt genoemd als belangrijke optie bij het selecteren van een Next-Generation Network IPS. Ook ziet Gartner de mogelijkheid om te integreren met een ATD-systeem als een zwaarwegende optie. Dit is één van de redenen waarom Intel Security het beste scoort in de “Completeness of Vision”.

Het is duidelijk dat veel waarde wordt gehecht aan de Security Connected strategie van Intel Security. Deze sterke integratie van security oplossingen is ook voor DearBytes precies de reden waarom wij veel werken met de producten van Intel Security. De out-of-the-box koppelingen die gelegd kunnen worden leveren veel winst op in efficiency EN kwaliteit van de totale security architectuur.

 

McAfee NSP IPS