Dit waren de hoogtepunten van de Infosecurity (deel 2)

Dit waren de hoogtepunten van de Infosecurity (deel 2)

DearBytesBlogDit waren de hoogtepunten van de Infosecurity (deel 2)

donderdag 2 november 2017

Voor alle standhouders op Infosecurity geldt dat het de doelstelling is om in contact te komen met potentiële klanten. Iedereen wil dat de duizenden bezoekers allemaal een keer langs hun stand lopen. Het is dan ook cruciaal dat je de beste plek hebt weten te bemachtigen. Of dat je het mooiste en grootste standontwerp hebt.

1. Schudden met die heupen

Veel standhouders zullen alle tips gelezen hebben. Bereid je goed voor. Zorg voor een open en uitnodigende houding. Zorg voor opvallende folders of een interactieve stand. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar op Infosecurity hebben we gezien dat het ook anders en eenvoudiger kan: je huurt gewoon een paar twirkende mannen in en speelt een ‘lekker nummer’ om de aandacht te winnen.

Nu zijn er de nodige discussies geweest of dit nou wel of niet kan anno 2017. Wij zijn in ieder geval van mening dat Veeam met het inhuren van het dansteam de nodige jeu heeft weten aan te brengen. Waar was dat feestje? Hier, hier!

2. Als het maar gratis is

Soms lijkt het alsof Infosecurity de Huishoudbeurs is. We zien mensen met goed gevulde linnen tassen vertrekken. Jazeker, er waren weer voldoende goodies te scoren bij de standhouders. De pepermuntjes, powerbanks en USB-sticks waren niet aan te slepen.

Maar wat ons betreft was er maar één grote winnaar als het gaat om de originaliteit van de goodies. En dan hebben we het – in alle bescheidenheid – over onze eigen lolly’s. We kunnen je inmiddels uit ervaring zeggen dat ondanks de meelwormen de lolly nog steeds naar framboos, kers of sinaasappel smaakt.

Infosecurity

De lolly with a byte bleek een ware hit te zijn. Toch zijn we er vrijwel zeker van dat het succes niet heeft bijgedragen aan de achteruitgang van het aantal insecten in Nederland.

3. Biertje?

Zoals ieder jaar eindigde ook de eerste beursdag van Infosecurity voor sommige bezoekers weer met een ‘kroegentocht’ langs de verschillende stands en totale desoriëntatie. “Waar had ik dit wijnglas nou vandaan?” DearBytes? Daar kwam de bierconsumptie door een weigerende tap maar moeizaam op gang. Gelukkig zeulde DearBytes-directeur Erik Remmelzwaal al snel met een treetje Bavaria rond. Borrel met een byte zullen we maar zeggen.

Dat de vleesconsumptie dit jaar niet is gedaald, bleek wel uit het feit dat er een ware bitterballenoorlog was tijdens de borrels. Vrijwel iedere standhouder met borrel bood de lekkernij aan. Zowel mannen als vrouwen doken als hongerige wolven op de enorme schalen. Het werd een ware survival of the fittest: degenen die het snelste waren, hadden beet. Gelukkig had Computable als troostprijs nog wat oesters voor de mensen die achter het net hadden gevist met de bitterballen.

Lees ook: Dit waren de hoogtepunten van de Infosecurity (deel 1)