Infosecurity beurs 2017: Chillen op je billen

Infosecurity beurs 2017: Chillen op je billen

DearBytesBlogInfosecurity beurs 2017: Chillen op je billen

maandag 6 november 2017

Bij DearBytes doen we zo af en toe mee aan een securitybeurs. Omdat het leuk is om (oud-)studenten en securityprofessionals te ontmoeten. Maar ja, we zijn hierbij natuurlijk niet de enige partij. Op de Infosecurity beurs 2017 was zo’n beetje heel securityland aanwezig. Dus hoe trek je dan de aandacht?

Infosecurity beurs

Op een grote beurs als de Infosecurity pakt iedereen uit met zijn eigen eye catchers. We zagen een boksbal, we zagen een clubje dansers in die swingend met een logo rondliepen. We hebben zelfs een robot op het beursterrein gespot.

 

 

Wij zijn nerds

Ook bij DearBytes hadden we flink uitgepakt, zij het op een iets andere manier. We zijn namelijk best wel een beetje nerdy ingesteld. Volgens Wikipedia hebben nerds in de ogen van anderen een nogal saaie hobby. Ja, ja, veel mensen snappen gewoonweg niet dat op een legale manier hacken gewoon retecool is. En snappen het ook niet dat we graag praten over error_logs, PHP rootkits, log.txt files en EternalBlue exploits.

Ook doen we volgens de betekenis van het woord niet mee aan trends en mode. Dat klopt! Bij ons op de stand dus weinig hipsters te zien. En geen supersnelle Tesla’s om je aan te vergapen. Ook onze outfits waren niet per se fashionable. Geen driedelig grijs, polo’s of colbertjes. Nope, we hobbelden rond in onze zwart-wit geblokte ‘houthakkerstenues (houthackers! ;-))’.

Oh, en we hadden een supervette retro Volkswagen-bus. Van waaruit onder andere volop bier en bitterballen te krijgen was. Verder hadden we veel banken waarop je kon chillen en gewoon relaxt met elkaar kon praten. Want al die strakke stoelen zien er misschien leuk uit op een stand, maar lekker zitten doen ze in ieder geval niet. Ook hebben we een aanzetje gegeven voor het oplossen van het wereldvoedselprobleem. Onze lolly’s waren op smaak gebracht met meelwormen. Niks jakkes, maar dikke proteïnebommetjes. Wie zei dat snoep niet gezond kon zijn?

Wij zijn ook best een beetje eigenzinnig

Waarom wij kozen voor wat je misschien wel kan noemen een strandsfeertje? Omdat het past bij hoe we zijn. Een bedrijf met een ongedwongen, toegankelijke sfeer. Waar we heel hard werken, maar ook veel plezier onderling hebben. Waar vrijheid en veiligheid voorop staan, en waar security die vrijheid altijd moet kunnen blijven garanderen. Met die positieve boodschap gingen we met onze bezoekers in gesprek. Security with a byte, noemen we dat zelf.

Zien we je volgend jaar weer?

 

 

Infosecurity beurs