Het Product DearBytes: Een samenspel van kennis, passie en techniek

Het Product DearBytes: Een samenspel van kennis, passie en techniek

DearBytesBlogHet Product DearBytes: Een samenspel van kennis, passie en techniek

maandag 3 oktober 2016

Ik mag mij inmiddels alweer een jaar productmanager noemen bij DearBytes. Het is een rol die vele facetten kent. Het vraagt mij om strategische keuzes te maken, om technisch voldoende op de hoogte te zijn en om de uitdagingen van onze klanten te begrijpen en daar een oplossing voor te vinden. Als productmanager zie ik het als mijn taak om onze toegevoegde waarde zichtbaar te maken. DearBytes is meer dan een bedrijf dat virusscanners en firewalls verkoopt en dat moet verteld worden.

In dit blog probeer ik helder te maken uit welk hout DearBytes gesneden is. Wellicht is het aardig om DearBytes als product te positioneren en om stil te staan bij de belangrijkste ingrediënten van ons bedrijf.

Techniek DearBytes

DBDrawing 015 - NCSC_AIVD MonitoringHet eerste ingrediënt is techniek. Om ons werk goed te kunnen doen zijn wij afhankelijk van techniek. De benodigde en beschikbare technieken vind je bij DearBytes in een uitgebreid en divers productportfolio. Een belangrijk deel van dit portfolio wordt gevormd door de securityoplossingen van onze leveranciers. Je zou kunnen zeggen dat dit het gereedschap is waar wij mee werken.

Als productmanager is het mijn taak om continu te toetsen of de gereedschapskist waar wij mee op pad gaan gevuld is met de juiste spullen om onze klanten te helpen met hun uitdagingen en wensen op het gebied van security. Om dat goed te kunnen toetsen is het noodzakelijk dat ik trends in het bedreigingslandschap goed in de gaten houd en dit vergelijk met de beschikbare technieken in ons portfolio.

Een goed voorbeeld hiervan zijn de ontwikkelingen omtrent ransomware. Het is een onderwerp waar DearBytes dagelijks mee te maken heeft. De accountmanagers praten er over met onze klanten en de supportafdeling is dagelijks bezig met het opschonen van ransomware-infecties.

Ik zie het als mijn taak om ervoor te zorgen dat ons productportfolio is uitgerust met technieken om de schade die door ransomware wordt toegebracht zo goed mogelijk te beperken.

Gelukkig staat deze problematiek ook bij de ontwikkelaars van securityoplossingen hoog op de agenda. Zo komt onze partner McAfee met het product Dynamic Application Containment, een techniek die ongewenste wijzigingen vanuit zogenaamde greyware op een systeem kan blokkeren.

Kennis DearBytes

Hoewel het prettig is dat wij onze gereedschapskist regelmatig kunnen aanvullen, is er nog steeds een vakman nodig om dat gereedschap op een effectieve manier in te zetten.

Kennis van de spullen die je gebruikt is daarbij van groot belang. We moeten weten welke functies er achter elk knopje verscholen zitten, maar ook waar de aandachtspunten liggen en wanneer het gereedschap aan onderhoud of vervanging toe is. Daarom hechten wij bij DearBytes veel waarde aan de opleiding van ons personeel. Wij volgen trainingen, behalen certificeringen en delen onderling ervaringen. Zo houden wij het kennisniveau hoog en kunnen wij onze klanten goed van dienst zijn.

Kennis van de techniek alléén is echter niet voldoende, binnen security moet je ook kennis hebben van de ontwikkelingen in het bedreigingslandschap en de vraagstukken die gebruikers en bedrijven daarbij ervaren. Zo weten wij met welk doel wij de techniek inzetten en kunnen wij aan gerichte oplossingen werken.

Kennis DearBytes

De kennis die wij in huis hebben is voor mij als productmanager van grote waarde. Het geeft ons als bedrijf het vertrouwen dat wij anderen kunnen helpen door onze kennis toe te passen en te delen. En het geeft mij als productmanager de mogelijkheid om diensten te ontwikkelen waarin kennis en techniek elkaar aanvullen.

Passie DearBytes

Tot slot kom ik tot het derde en laatste ingrediënt waar ik als productmanager mee mag werken. Het is niet iets dat je direct kunt zien, kan meten of verkoopt. Toch is dit laatste ingrediënt misschien wel het belangrijkst. Het is de passie voor het vak.

Onze passie zorgt ervoor dat wij iedere dag opnieuw gemotiveerd zijn om onze kennis uit te breiden en te delen met onze klanten. Onze passie maakt ons nieuwsgierig naar de nieuwste technieken en stelt ons in staat om deze technieken toe te passen om onze klanten te beschermen tegen alle mogelijke digitale bedreigingen. Het maakt dat wij onze klanten zo goed mogelijk willen helpen en wanneer nodig een tandje bijzetten.

Gecombineerd maken deze drie ingrediënten DearBytes uniek. Wij voelen ons gesteund door bewezen en solide techniek, wij helpen organisaties om een hoger niveau van veiligheid te bereiken door het inzetten en delen van onze kennis en gedreven door onze passie verleggen wij continu onze grenzen.

DearBytes is een prachtproduct, en daar zijn wij trots op!