Fortinet Security Fabric: een vergelijk met voetbal

Fortinet Security Fabric: een vergelijk met voetbal

DearBytesBlogFortinet Security Fabric: een vergelijk met voetbal

donderdag 1 september 2016

Security vs voetbal… Een vergelijk

Wellicht een vreemde titel wanneer het gaat om een security artikel. En toch zijn er meer overeenkomsten tussen voetbal en security dan je in eerste instantie denkt. Beiden kennen zowel aanvallers als verdedigers, met als groot verschil dat in securityland de verdedigers tot hetzelfde team behoren. De aanvallers werken vaak ook in teamverband, maar daar zijn uitzonderingen op.

De aanvallers zullen in elk geval proberen te scoren. En wanneer er gescoord wordt kan dit serieuze gevolgen hebben. Iets wat de verdedigers moeten voorkomen. Laten we eens inzoomen op dit verdedigende team.

Hoe is dit team georganiseerd? Net als bij voetbal kent het team een trainer/coach. Dit is over het algemeen de security officer. Het is immers zijn taak om alle security componenten in stelling te brengen en zo goed mogelijk samen te laten werken. Daarbij wordt hij geholpen door de IT afdeling (de technische staf) en gesteund door management.

Maar welke keuzes kan de security coach maken bij het samenstellen van het team? Externe expertise voorziet de coach vaak van lijstjes met de beste componenten die stuk voor stuk de beste op hun gebied zijn. Maar wanneer we dat vergelijken met voetbal is het helaas zo dat grote toernooien vaak verloren worden door teams die de beste spelers in hun team hebben.

Maar wie winnen wel? Dat zijn teams die de samenwerking hoog in het vaandel hebben staan. Het teamverband speelt hier een grote rol. Des te beter dit is, des te beter het resultaat.

Security Fabric

Op securityvlak heeft Fortinet dit goed begrepen. De laatste jaren heeft Fortinet fors geïnvesteerd in het teamverband. Met onlangs als grootste stap de introductie van het zogeheten ‘Security Fabric’.

Dit team, bestaande uit het alom bekende FortiOS en FortiGuard (Global Intelligence), met als mogelijke teamleden de andere Fortinet producten, stellen u als coach in staat om een team samen te stellen dat echt voor elkaar wil werken. En die samenwerking is van belang om de verdediging goed op orde te hebben. Communicatie speelt daarbij een belangrijke rol. Iets wat Fortinet als regisseur van de diverse componenten als geen ander kan garanderen.

Het goede nieuws is dat de transfermarkt geopend is. Zowel FortiMail, FortiWeb, FortiGate of één van de andere spelers zijn op zoek naar een basisplaats in uw security team. DearBytes informeert u graag over de mogelijkheden.