Bytescan anti malware: second opinion en multi vendor in één

Bytescan anti malware: second opinion en multi vendor in één

DearBytesBlogBytescan anti malware: second opinion en multi vendor in één

woensdag 29 april 2015

ByteScan-webBytescan, de second opinion malware scanner, integreert nu volledig met McAfee ePolicy Orchestrator, de beheerconsole van Intel Security.

Het is zover: de integratie van Bytescan met McAfee ePolicy Orchestrator is afgerond! Na een lange periode van ontwikkelen, testen, bijschaven en nog meer testen heeft DearBytes nu het stempel ‘McAfee Compatible’ gekregen. Dit betekent dat Bytescan officieel onderdeel uitmaakt van de Security Innovation Alliance. SIA is het partnerprogramma van McAfee dat is opgericht om technologieën van derden te verbinden met McAfee-oplossingen. Met als doel het nog verder optimaliseren van uw IT security.

Powered by HitmanPro

Bytescan is onze geavanceerde second opinion anti malware oplossing, powered by HitmanPro, volledig beheerd vanuit McAfee ePolicy Orchestrator. HitmanPro kent u wellicht al als on demand scanner voor de consumentenmarkt en ik schat de kans zelfs redelijk groot in dat u dit op uw privé pc ooit een keer heeft gebruikt. Misschien voor de zekerheid, als second opinion, of misschien wel om dat hardnekkige stukje malware te verwijderen dat uw primaire virusscanner niet te pakken kreeg. In dat geval weet u dat HitmanPro hier steengoed in is.

Multi Vendor is goed

In de zakelijke markt kiezen organisaties vaak niet om een second opinion aanpak als het gaat om het verlagen van risico, maar voor de multi vendor aanpak. In de basis een goede aanpak, maar wel een die wat mij betreft niet toereikend is met betrekking tot endpoint anti-malware. Ik ben geen tegenstander van multi vendor, begrijp me niet verkeerd, maar als ik 50% van mijn netwerk beveilig met antivirus oplossing A en de andere 50% met antivirus oplossing B, heb ik nog steeds een groot probleem wanneer één van beide een nieuwe malware variant niet herkent. Laat staan wanneer dit voor beide oplossingen het geval is.

Second opinion is beter

Wat zakelijke organisaties nodig hebben is een second opinion. Een tool die ze vertelt of een nieuw, geavanceerd stuk malware hun primaire virusscanner heeft weten te omzeilen. Bij DearBytes zijn we overtuigd van de kracht van McAfee VirusScan Enterprise van Intel Security. De realiteit is wel, dat geen enkele antivirus oplossing 100% preventie biedt. Of er nu wordt gebruikgemaakt van McAfee, Kaspersky, Symantec, Trend Micro of een combinatie van deze oplossingen. Daarom wijzen wij en andere security specialisten continu op de noodzaak van aanvullende maatregelen. Enerzijds is dit het uitbreiden van preventie richting het concept van next generation endpoint protection. Anderzijds het inrichten van detectie en respons.

Centraal Beheer

En dat is precies waar Bytescan op de endpoint in uitblinkt. We hebben Bytescan ontwikkeld en kunnen hiermee die extra detectie en respons aan organisaties aanbieden in de vorm van een second opinion malware scanner. Het grote voordeel van Bytescan is dat het, doordat het McAfee Compatible is, centraal uit te rollen en te beheren is vanuit McAfee ePolicy Orchestrator. U kunt Bytescan moeiteloos naast uw primaire antivirus oplossing gebruiken en dagelijks of wekelijks uw systemen laten scannen op virussen, trojans, spyware, cookies en andere malware of achtergebleven restanten hiervan. Bovendien komen de scanresultaten van Bytescan terug in ePolicy Orchestrator zodat ze eenvoudig te integreren zijn met die van McAfee voor alerting en rapportage.

Als je het mij vraagt is dat multi vendor op z’n best.

Kijk voor meer informatie op onze Bytescan pagina. Hier kunt u trouwens ook een trial versie van de software aanvragen.