Digitale veiligheid: Leer van Nederlandse ziekenhuizen

Digitale veiligheid: Leer van Nederlandse ziekenhuizen

DearBytesEventsDigitale veiligheid: Leer van Nederlandse ziekenhuizen

Dinsdag 07-11-2017
12:15 - 17:00 uur

Sprekers
Peter Bakker
CIO bij Groene Hart Ziekenhuis

Marcel Bunnik
Teamleider ICT bij Rode Kruis Ziekenhuis

Nandenie Moenielal
Senior Security Consultant bij DearBytes

Locatie
Green Village
Blokhoeve 7
3438 LC Nieuwegein

Steeds meer zorgorganisaties hebben te maken met cyberaanvallen. In meerdere onderzoeken komt zelfs naar voren dat de zorg het meest getroffen doelwit wordt. U moet uw digitale veiligheid dus goed op orde hebben. Maar hoe doet u dat?

Dit is waarom zorginstellingen populair zijn
Hackers richten zich meer en meer op de zorg, omdat zij hier persoonlijke medische gegevens kunnen achterhalen. Deze informatie is op de zwarte markt veel geld waard.

Daarnaast weten cybercriminelen dat het relatief eenvoudig is om toegang te krijgen tot de digitale infrastructuur van een zorginstelling. Dat is een logisch gevolg van de druk om kosten te besparen.

Security is een uitdaging
Als zorgverlener staat u dus voor een grote uitdaging. U moet op een vertrouwelijke en integere manier omgaan met patiëntendata. Ook moet uw (medische) apparatuur 24x7 beschikbaar zijn. Tot slot moet u voldoen aan de nieuwe privacywet AVG, ook wel GDPR genoemd.

Hoe zorgt u er dan voor dat een goede IT-hygiëne onderdeel is van het dagelijkse werk van uw medewerkers?

Leer van andere ziekenhuizen
Niemand kan u een kant-en-klaar antwoord geven op de vraag hoe u uw digitale veiligheid kunt verbeteren. Maar u kunt wel leren van uw concullega's. DearBytes geeft u die kans op 7 november 2017.

OVER HET EVENEMENT

DearBytes heeft een exclusief evenement georganiseerd voor de zorgsector. Het delen van de lessons learned staat hierbij centraal. Experts van het Groene Hart Ziekenhuis en het Rode Kruis Ziekenhuis vertellen hoe zij security binnen de organisatie hebben verankerd.

Inhoud programma

Peter Bakker en Marcel Bunnik geven inzicht in de manier waarop het verbeteren van de security tot stand is gekomen in hun eigen organisatie. Hierbij gaan ze in op vragen zoals:

  • Wat zijn de gevolgen van een hack in de praktijk?
  • Tegen welke uitdagingen liepen deze ziekenhuizen aan op het gebied van digitale beveiliging?
  • Hoe kregen zij draagvlak voor hun securitybeleid?
  • Hoe gingen ze om met de raad van bestuur?

De nieuwe privacywet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) biedt meer privacyrechten voor patiënten en meer verplichtingen voor zorginstellingen. Nandenie Moenielal geeft u handvatten voor een goede voorbereiding op de AVG.

Op wie is dit exclusieve event gericht?
Security is niet alleen een taak van de IT-afdeling, maar ook van de directie. Daarom hebben we twee sprekers uitgenodigd die beide doelgroepen vertegenwoordigen. Zodat beide partijen ook meer aandacht krijgen voor elkaars dilemma's. Het securityevent is daardoor gericht op zowel bestuurders als IT-functionarissen.

Aanmelden

* Aanmelden is exclusief voor zorginstellingen. Wij zullen uw aanmelding reviewen. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer over de sprekers

Peter Bakker
CIO bij Groene Hart Ziekenhuis

Peter Bakker geeft leiding aan de 39 medewerkers van de ICT-afdeling van Groene Hart Ziekenhuis en is verantwoordelijk voor het strategische ICT-plan. Hij heeft zich hard gemaakt voor het moderniseren van de IT-infrastructuur en het verbeteren van de ICT-processen. Daarnaast heeft hij met zijn team talloze (dagelijkse) processen geautomatiseerd. Niet alleen wisten zij medewerkers ervan te overtuigen om hun gedrag hierop aan te passen. Bakker wist ook hoe hij de businesscase overtuigend moest presenteren aan de raad van bestuur.

Marcel Bunnik
Teamleider ICT bij Rode Kruis Ziekenhuis

Marcel Bunnik geeft leiding aan 11 medewerkers van de afdeling techniek binnen de ICT-afdeling. Hij is verantwoordelijk voor aspecten zoals werkplekbeheer, systeembeheer, netwerkbeheer en de servicedesk. Security is sinds 2015 een topprioriteit binnen het ziekenhuis. Naast technologische oplossingen richt het team zich hierbij op de menselijke factor. Ze zorgen ervoor dat medewerkers continu de benodigde kennis hebben over digitale veiligheid.

Nandenie Moenielal
Senior Security Consultant bij DearBytes

Nandenie adviseert organisaties en instellingen dagelijks op het gebied van risk management en securitymanagement. Hierbij vertaalt zij de eisen vanuit de wet- & regelgeving en standaarden naar pragmatische en concrete plannen op een dusdanige manier, dat organisaties hun interne beheersbaarheid kunnen vergroten.